Pozastavení výroby svíček

08. 02. 2021 v 10:52 vložil Tomáš / 08. 02. 2021 v 12:09 upravil Tomáš | trvalý odkaz | nadřazená sekce

V dílně jsme pozastavili výrobu svíček. Od mnoha z vás jsme totiž zjistili, že svíčky z naší dílny samovolně zhasínají a nekvalitně hoří.

V dílně se svíčky začali vyrábět v roce 2015. Začínali jsme tím, že jsme na Hromnice máčeli jen pro svou potřebu. Ukázalo se ale, že kamarády výroba svíček baví a že by to chtěli dělat častěji než jeden týden v roce. Tak se postupně začali máčet svíčky, potom i odlévat a také prodávat na trzích. Přešlo to z milého zpestření keramické výroby do fáze, kdy svíčky vyrábíme "ve velkém". 

Rozhodli jsme se, že už nechceme dělat výrobky jako doteď a prodávat svíčky které nehoří! Chceme toto řemeslo posunout tak, abychom se ze své výrobky nemuseli stydět. Našim cílem je, aby svíčky z Dílny Eliáš byli krásné a dobře hořeli. Proto jsme se byli přiučit v Camphillu České Kopisty, kde mají s výrobou svíček bohatší zkušenosti( na jejich krásné výrobky se můžete podívat zde). Po této návštěvě zkoušíme nové technologie, knoty a také jsme nakoupili čištěný včelí vosk, který lépe hoří. 

Tímto se vám všem, kteří máte s našimi svíčkami špatné zkušenosti, omlouváme. Pokud i vám svíčka nehořela nebo zhasínala, tak se nám ozvěte a dáme vám svíčku novou.